-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13077 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

زني عادت ماهيانهاش فرا رسيده است و با شوهر خود نزديكي ميكند آيا بايد غسل كند و اگر غسل (چون در اين مدت نماز و روزه ندارد) نكند، گناهي مرتكب شده و يا اين كه اشكالي دارد؟



در فرض سؤال انجام عمل جنسي در ايام عادت ماهيانه حرام است مگر اينكه زن و مرد ندانند كه پس از فهميدن بايد بلافاصله عمل خود را ناتمام بگذارند و استغفار كنند و در صورت آگاهي به عادت ماهيانه بودن زن، بر مرد و زن كفاره واجب ميشود و اگر زن مجبور به اين كار بشود مرد ملزم به پرداخت كفاره است (براي اطلاع بيشتر به رسالههاي عمليه بحث احكام حيض مراجعه كنيد) و انجام غسل جنابت هنگام خواندن نماز يا گرفتن روزه (پس از پاك شدن) ضروري است اما در ايام عادت ماهانه جنب ماندن اشكال ندارد اما داراي كراهت ميباشد كه بهتر است حداقل تا برطرف شدن عذر تيمم بدل از غسل جنابت را به جا آورد، طبق نظر مراجع تقليد غسل جنابت در حال حيض صحيح است ولي امام خميني (ره) آن را داراي اشكال ميدانند (2) زن در اين زمينه بايد نظر مرجع تقليد خود را جويا شود.

موفق باشيد.





منابع و مآخذ:

1ـ عروه الوثقي، ج 1، ص 349، مسأله 43

2ـ كتاب احكام بانوان، روشي در بيان و دسته بندي احكام 3، محمد وحيدي، چاپ 5، ص 85، بهار 69

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.